"AES България Тенис Звезди" гостува в град Пещера

Кампанията цели да подкрепи родните тенис таланти

40 деца от различни възрастови групи от тенис клуб „Вамос” гр. Пещера се включиха в открит урок по програмата "AES България Тенис Звезди". Това е съвместна инициатива на Българска федерация по тенис и ЕЙ И ЕС България. Кампанията "AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България и цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове,съобщава БФ Тенис..

В заниманието на спортна площадка „Кавказ” взеха участие Юлиян Стаматов - бивш национален състезател играл за България за купа Дейвис и Пресиян Коев - отговорник на програмата развитие към БФТенис. След края на заниманието родителите и децата показаха огромен интерес и имаха възможност да дискутират различни теми с Юлиян Стаматов.

Тенис клуб „Вамос” гр. Пещера е млад, но много амбициозен клуб и показва сериозно развитие. За тази цел ръководството привлече от тенис школата на Пазарджик треньора Николай Стойчев, който е водил национални отбори на европейски първенства.  

 „Това събитие запали още повече децата към тениса в град Пещера” заяви Николай Стойчев. „В основа на повишения интерес планираме в близките дни среща с родителите. На нея ще бъде изготвена нова програма за да бъдат увеличени тренировките на децата на по 3-4 пъти седмично”.

Преди тренировката се състоя и среща с кмета на община Пещера г-н Николай Зайчев на която бяха проведени разговори за бъдещото развитие на тениса в гр. Пещера,съобщава БФ Тенис.

„На срещата разговаряхме за бъдещото развитие на тениса в гр. Пещера и за изграждането на още тенис кортове поради засиления интерес. Идеята е още тази година да бъдат изградени нови четири корта и зала с два корта. В момента вече са записани над 50 деца за този сезон и два корта са абсолютно недостатъчни. Освен това членовете на клуба са вече над 60. Надяваме се на подкрепа от общината и от края на лятото този проект да стартира” заяви Николай Стоичев.

За първи път през тази година тенис клуб "Вамос" гр.Пещера ще посрещне регионален турнир от календара на БФТенис.  Снимка на Деня

Щрихи от Плевен