Над 30 дрон ентусиасти от страната показват умения в Албена (видео)

На Дрон феста

Над 30 дрон ентусиасти участват във второто издание на единствения по рода си в България Дрон фест, който се провежда днес и утре в Албена. Тази година има над 150% увеличение в броя на участниците, сподели пред МГ Добруджа организаторът Светослав Петков. Много хора разбраха, че сме на точното място и не е само състезателна програма, а е истински купон, с много игри забавления, много подаръци за публиката. Освен състезателната част, посетителите се забавляват с атрактивни игри с дронове и дори сервиране на коктейл с дрон. Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео на Албена. Най-добрият филм ще бъде отличен на церемонията по награждаване в неделя - 14 май, от 10.30 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда - уикенд за двама, осигурена от домакините.
Нашето събитие съвпада с най-мащабното подобно събитие в Щатите и затова сме решили днешния 13 май да е Ден на дрона, каза още Петков.
Сред машините-участници във феста има нови модели, които са на стойност до 8 хиляди лева.  Победителят в надпреварата ще получи като награда най-новия модел дрон на пазара, а домакините от Албена и спонсорите също са подсигурили награди.
Петков описа дрона като доста модерна машина, с много функции. Вече са достъпни за повече хора, но е препоръчително да се използват от по-възрастни хора, каза още дрон ентусиастът. По думите му най-новите модели вече са доста обезопасени, но винаги трябва да се има предвид и човешкия фактор.
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев

МГ Добруджа