Майкъл Флин блокирал военен план срещу ИД

Флин е блокирал военен план срещу "Ислямска държава", срещу който Турция възразявала

Новинарска агенция съобщи, че в дните преди Доналд Тръмп да поеме поста на президент на САЩ, Майкъл Флин, тогава бъдещ съветник по националната сигурност, е блокирал военен план срещу "Ислямска държава", срещу който Турция възразявала, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Флин бил получил над 500 хиляди долара, за да защитава интересите на Турция.

Според агенция Макклачи Флин е отхвърлил искане на администрацията на Обама да одобри операция в крепостта на ИД Ракка, като по този начин практически е забавил военната офанзива. Турция отдавна се противопоставя на съвместната работа на силите на САЩ с кюрдски бойци в Сирия.
Планът впоследствие е бил одобрен, но не и преди Флин да бъде отстранен от поста съветник на президента през февруари заради разкрития за негови срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, на които той е обсъждал американските санкции срещу Русия.
Американскии медии съобщиха преди време, че Майкъл Флин е бил регистриран в министерството на правосъдието като чуждестранен агент и е представлявал интересите на Турция.