Берое освободи Ферарио Спасов

Новият наставник става ясен до дни

Ръководството на Берое освободи от поста старши треньор на тима Ферарио Спасов. Това се случи след вчерашния плейофен мач с Ботев Пловдив от Първа лига. Старозагорци победиха с 2:1, но това не бе достатъчно да продължат напред в баражите, след като загубиха първата среща с 0:3.

След срещата, която се оказа последна за "зелено-белите" през кампанията, изпълнителният директор на Берое Илко Русев разкри, че през следващия сезон тимът ще има нов треньор. Иначе Ферарио Спасов пое Берое в края на октомври миналата година, заменяйки на поста подалия оставка Александър Димитров. Въпреки очакванията към него да стабилизира представянето на тима, заралии така и не успяха да постигнат целите си - място сред първите шест в първенството и класиране за турнира Лига Европа.

"От следващия сезон ще бъдем с нов треньорски екип. Съобщих го на футболистите, както и на треньорския щаб. В момента все още не сме избрали кой да е новият наставник. Има време да решим това. Шампионатът беше такъв, че в действителност трябва да има по-сериозни промени, включително и в треньорския екип. Работим в тази насока. Не е лесно решението, но за нас през този шампионат амбициите ни бяха доста по-сериозни. Проведохме сезона с два треньорски щаба. Нещата не се получиха и в двата случая. Затова искаме промяна за новия шампионат. Надявам се да обявим новия треньор до седмица", сподели Русев.

Той коментира и ситуацията с футболистите, чийто договори изтичат в края на май. "До няколко дни с новия треньорски екип ще обсъдим ситуацията за всички играчи. Ще чуем какво е мнението му дали има нужда от тези играчи или не. Аз имам виждане по въпроса  и съм обсъждал ситуацията с Ферарио Спасов, но при това положеие ще говорим с новия наставник", допълни още босът на беройци.

Източник: starozagorci.com