Биячът Живко поиска удома. Съдът го остави в ареста

Съдът го остави зад решетките, отхвърли искането за "домашен арест"

Бургаски окъжен съд остави 26-годишният Живко Кючуков зад решетките за постоянно, с мотивите че  има опасност да се укрие. Според магистратите, има всички законови изисквания за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. С действията си 26-годишният бургазлия е демонстрирал, че е обществено опасен, за което свидетелства това, че е извършил деянието пред много свидетели на публично място, без да бъде провокиран. С решение на Бургаски окръжен съд, той остава в ареста за постоянно.

Критичен поглед и реплика за младото поколение, отправена към друга жена на спирката, отключили агресията на Живко Кючуков, който на 9 май през деня нападна и потроши става на 72-годишна учителка в Бургас. Това обясни пред журналисти адвокат Благой Потеров, малко след като нападателят беше въведен под засилена охрана в Бургаски окръжен съд. Потеров пое служебната защита на обвиняемия в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди 26-годишен мъж.
По думите му, момчето трябва да се лекува, независимо че е бил адекватен в момента на извършване на вандалската проява. Той настоява за спешна тройна съдебно-медицинска експертиза и незабавно лечение на младежа. "Много съжалявам за постъпката си! Моля ви, пуснете ме и аз съм човек, искам вкъщи", каза самият обвиняем в съдебната зала. 

Кючуков беше арестуван снощи, след като стана ясно, че в момента на извършване на деянието той е бил вменяем. Наложена му бе мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Първоначално Кючуков беше арестуван като заподозрян, а после освободен от полицията. Той представи медицински документи, доказващи че страда от шизофрения. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"