Фандъкова пожела успех на участниците в "специализираната олимпиада" в Москва

Животът

26-05-2017, 06:10

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пролетен базар на книгата в София

Фандъкова ще поиска пълна забрана на реституцията в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожела успех на участниците в "специализираната олимпиада“ в Москва

Столична община, инициатива София - Европейска столица на спорта и БОК осигуриха екипировка на децата, които ще участват в „специализираната олимпиада“ в Москва. Кметът на София Йорданка Фандъкова им пожела успех и им връчи трите флага – знаме на Република България, на София и на „София – Европейска столица на спорта“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Сред официалните гости в сградата на общината бяха още вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева, ген. секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на УС на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ Маргарита Борисова, Анатоли Илиев – организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Анна Стойкова, член на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община и др.
Столична община и София – Европейска столица на спорта с радост подпомагат Сдружението и застават зад подобни каузи, които предоставят нови възможности за спорт и физическа активност на повече хора от различни социални и възрастови групи,“ каза в приветствието си Йорданка Фандъкова, като благодари за партньорството в благотворителната кауза на Българския олимпийски комитет.
От името на децата Маргарита Борисова благодари за помощта и изрази задоволството си от сътрудничеството със София – Европейска столица на спорта. Деца от София - Алекс Йорданов, Емил Христов и Пламен Павлов, ще участват в състезанията по футбол, бягане и стрелба по време на предстоящите спортни игри.
България ще бъде представена от 15 деца на специализираната олимпиада в Москва, където ще стартират състезатели от над 20 държави в шест спорта.
Миналата година българските деца спечелиха на същите игри 18 медала и се наредиха на второ място.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен