Защитата: Живко трябва да се тества в психозатвора в Ловеч

Крими

27-05-2017, 16:55

Снимка:

Дарик Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Биячът Живко поиска удома. Съдът го остави в ареста

Младият бургазлия, потрошил невинна жена на спирка не бил в час по време на агресията

26-годишният Живко Кючуков, който потроши беззащитна възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, да бъде изпратен в затворническата болница в Ловеч. За това настоява в писмо до прокуратурата адвокатът му Благой Потеров. Пред „Дарик”- Бургас юристът посочи, че заключението на психиатрите, изготвили първата експертиза на Кючуков, се базира не на преглед, а само на документи. Потеров определи становището на експертите, според което той е вменяем, като „свободно съчинение”. Той настоява магистратите да разпоредят задържаният да бъде откаран за нова психиатрична експертиза в затворническата болница в Ловеч, за да се установи вменяем ли е все пак той. По думите на адвоката Живко страдал от наследствена обремененост. Очаква се решението на прокуратурата.
Както „Дарик”- Бургас вече съобщи, Живко бе задържан от полицията, след като на 9 май т.г. брутално преби пенсионерка на автобусна спирка в комплекс "Изгрев".
На записа от охранителна камера, заснела нападението, се вижда как нападателят рита с всичка сила бабата в гръб и я събаря на земята, а после се връща с камък в ръка към нея.
72-годишната жена бе приета в болница със счупена тазобедрена става и оперирана. Възстановяването й, според медици, ще отнеме половин година.
Производството, което се води срещу нападателя, е за тежко умишлено престъпление, което се наказва с до 10 години лишаване от свобода.