Инфраструктурните проблеми са най-тежките в Старозагорска област

Това стана ясно на работна среща днес с областния управител Гергана Микова и депутати от Старозагорски избирателен район

Да се подготви списък с най-тежките проблеми в Старозагорска област, които са свързани с инфраструктурата и недостига или забавянето на средствата за извършване на належащи ремонти на пътища и други обекти. Това са решили на работна среща днес областният управител Гергана Микова и депутати от Старозагорският избирателен район, информират от пресцентъра на областната администрация.
На срещата са присъствали Емил Христов, Маноил Манев, Радостин Танев и Борис Кърчев от ГЕРБ, Кръстина Таскова от "Воля" и Маргарита Николова от коалицията "Обединени патриоти". 
На своята първа среща депутатите и областният управител са обсъдили и други теми, сред които тежкото финансово състояние на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Депутатите са обещали да търсят подкрепа от премиера, от министъра на финансите и на здравеопазването за намиране на изход от кризисната ситуация, се посочва в съобщението. 
Единодушно е било мнението, че най-голямата областна болница трябва да бъде подпомогната и да продължи да работи нормално, защото тя е от стратегическо значение за здравеопазването на целия Югоизточен район.
Депутатите са приели предложението на областния управител на Стара Загора съвместните им работни срещи да стават на всеки две седмици.