Повече от 1 200 нови места за паркиране в Албена

От 1-ви юни 2017 се въвежда нова организация на движението в комплекса

От 1-ви юни 2017 в Албена се въвеждат нови правила за МПС като част от Еко политиката на комплекса.

Изградени са 5 нови паркинга с 1 210 паркоместа или с 82% повече от тези през сезон 2016. На 3 от тях е използвана иновативна немска технология за паркиране върху зелени площи, която не уврежда тревната настилка. Обособяват се три вида паркинг пространства – „зелени“, на които гостите на Албена могат да резервират предварително своето паркинг място, „сини“ – за паркиране без предварителна резервация и „оранжев“ – за безплатно паркиране. Цената за паркиране за гости на хотелите е 10 лв. на ден в зелената зона и 10 лв. за периода на престой в синята зона. Входът в комплекса за посетители ще струва 10 лева на ден.

Увеличава се броят на безплатните шатъл линии, които освен от хотелите в паркова зона ще транспортират гости и от разширения паркинг Автогара, където паркирането е с 50% отстъпка от цената.   

Всички мерки се въвеждат с цел осигуряване на приятен и сигурен престой на семейства с деца, възрастни и ивалиди, недопускане на пътно–транспортни произшествия, ограничаване на вътрешния трафик и опазване на околната среда.