Класа и стил на “Джаз в Бургас”

Камелия Тодорова и румънецът Педро Негреску с участие във второто издание

Както обявихме по-рано, първият ден на фестивала "Джаз в Бургас" / 7 юли/ тази година ще зарадва почитателите на стилната музика с изпълнения на Стефан Горанов квартет и интересния проект на Марина Господинова и Skiller.

В следващия ден, 8 юли, на сцената на експо център "Флора" ще се качи завладяващото "Педро Негреску трио", с участието на  Васил Спасов /пиано/, Педро Негреску - Румъния /контрабас/, Атанас Попов /ударни/.

Педро Негреску е един от най-изявените румънски контрабасисти и гост диригент на редица оркестри в своята страна. Изявява се като композитор и  преподавател с богата колекция от авторски компакт дискове, издадени през годините.

Това не е всичко! Веднага след "Педро Негреску трио" пред публиката ще излезе завладяващата Камелия Тодорова. Тя идва със съвместния си проект с Живко Петров, което е гаранция за изключително преживяване и музика с най-високо качество.

 С 40 години на музикалната сцена и 9 албума в различни  стилове, тя се е научила как да изненадва почитателите си. Отличната вокална техника и уникален певчески стил й позволяват да пее в различни стилове - джаз, поп, рок, соул, фънк и ар енд би. Песните "Стая на релси", "Не ме гледай така, момче", "Прошепнати мечти" (Такситата) са сред златните български хитове.

В периода от 1979 до 1983 г. Камелия Тодорова записва поредица от изключително успешни пиеси с Биг бенда на Българското национално радио, с диригент Вили Казасян. С  нейните безпрецедентна елегантност, изящно звучене и невероятно присъствие на сцената, певицата придобива слава, съизмерима само с тази на съвременните поп звезди - нещо нетипично за джаз изпълнител в което и да е съвременно общество с разнообразна музикална култура.