Спартакиада на транспортните работници в Албена

Тази година тя е с международно участие

Над 230 състезатели вземат участие в VI-тата Спартакиада на транспортните работници с международно участие, която се провежда от 31-ви май до 4-ти юни в Албена. Организатор на традиционната спортна проява е Фондация „Европейско бъдеще” с подкрепата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

В шестото издание на спортните игри са картотекирани отбори от 12 транспортни дружества в страната и отбори от Украйна и Хърватия. Те ще се състезават в 12 спорта – футбол, тенис на корт, шахмат, тенис на маса, баскетбол, волейбол, бадминтон, петанк, плуване, дартс, лека атлетика и теглене на въже.

Очаква се най – оспорвана и драматична да бъде надпреварата в турнира по футбол, в който за участие са записани 11 мъжки отбора. Също така сериозна конкуренция ще има в баскетбола и волейбола, както при мъжете, така и при жените. В индивидуалните спортове най – голям е интересът към тениса на маса, бадминтона, тениса на корт и плуването.

            Най – добрите в отделните спортове ще бъдат отличени с медали. Отборите, които завоюват призовите места – от 1 до 3, ще бъдат наградени с купи „Комплексен първенец”. По преценка на съдиите и организаторите, отборът, спазвал най – стриктно условията и изискванията за висок спортен морал, уважение и взаимна помощ по време на състезанията, ще получи Приз за феърплей.