Григор Димитров загуби в трети кръг на Ролан Гарос

Испанецът Пабло Кареньо-Буста се наложи над Гришо след повече от два часа игра

Григор Димитров приключи участието си на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в трети кръг. Българинът отстъпи пред испанеца Пабло Кареньо-Буста с 5:7, 3:6, 4:6 след 2 часа и 20 минути игра.

Всъщност Димитров бе стабилен и безупречен на корта само в първите 20 минути на срещата. Той поведе с 4:0 в първи сет, но допусна обрат и отстъпи с 5:7. Следващите два сета бяха изцяло за испанеца, който е под номер 21 в световната ранглиста.

Късен пробив във втория сет и ранен в третия бяха достатъчни за Буста да надделее над Григор. Играта на българина пък се разконцентрира след началните силни минути и той така и не успя да се върне в двубоя. Гришо записа 14 аса на своята сметка срещу нито един от съперника си, но направи повече двойни и много непредизвиканите грешки.

Димитров не успя да подобри най-доброто си представяне на "Ролан Гарос", като отново не премина това стъпало. Кареньо-Буста пък ще се изправи срещу номер 5 в схемата Милош Раонич на осминафиналите.

Първи сет
Перфектно начало за Григор Димитров, който бе агресивен от самото начало и надделяваше в разиграванията. Българинт записа пробив и дръпна в резултата. Испанецът стигна до точка за рибрейк, но Димитров рискува с бекхенд по правата, с който изравни. Българинът стигна до геймбол, а опонентът му сбърка от дъното на корта и 2:0!

Гришо играе разнообразно и не позволява на съперника да влезе в ритъм, което засега му носи успех и нов пробив - 3:0. Последва ново затвърждаване, след магически дроп шот от Димитров. Тук играта на Димитров рухна, а испанецът започна да рискува мислейки повече за втори сет. Буста взе най-после подаването си, а след това записа и пробив на своята сметка - 4:2.

Григор опита да е по-агресивен, но и опонентът му не му даде кой знае какви възможности, връщайки интригата в сета - 4:3. Последва нов пробив за Буста и резултатът е изравнен - 4:4.

Испанецът достигна до пълен обрат, след като безпроблемно взе гейма си на 15 - 4:5. Гришо се събуди и с два аса стигна до изравняване 5:5. Буста обаче е безмилостен и с гейм на 0 отново излиза напред в резултата 5:6.

Гришо сервира, за да остане в сета, но съперникът му придоби увереност. Испанецът стигна до два сетбола и успя при втория след удар в мрежата на Гришо  5:7!

Втори сет
Кареньо-Буста продължава да доминира и взема лесно подаването си, но Григор демонстрира разнообразие и с ас на втори сервис и изравни 1:1.

Българинът стигна до възможност за пробив, но испанецът се измъкна и със солиден сервис взе гейма си. Григор дръпна 40-0, но с две непредизвикани грешки върна интригата. Накрая с хубав сервис затвори частта за 2:2. Димитров отново стигна до възможност за пробив, но отново испанецът успя да спаси подаването си и пак да поведе след ретур в аут от страна на българина.

Димитров дръпна 40-0, но успя чак при третия геймбол - 3:3.

От тук започна доминацията на Буста и в този сет. Бекхенд в аут даде предимство на испанеца за 3:4, а с много острота в ударите той поведе с 40-0 при подаването на Григор. Българинът изигра интелигентна точка и спаси първата опасност с излизане на мрежата, но опонентът му се възползва от втората си възможност и ще сервира за сета - 3:5. Последва бърз сервис гейм на 15 и 2:0 сета за Кареньо-Буста!

Трети сет
Сетът започва с бърз сервис гейм на Григор Димитров. Пабло Кареньо-Буста изстреля бекхенд уинър по правата,а после нямаше проблеми с материализирането на геймбола - 1:1.

Испанецът стигна до две точки за пробив, а още на първата израти бекхенд уинър през високата част на мрежата, за да вземе подаването на Григор  - 1:2. Буста си осигури два геймбола при подаването си и успя при втория - 1:3. Димитров лесно взе подаването си за 2:3, но същото стори и испанския му опонент - 2:4.

След успешни сервис геймове на 15 и на 0 се стигна до 3:5 и Григор трябваше да осъществи пробив, за да остане в мача и турнира. Испанецът се възползва от поредните непредизвикани грешки на българина и достигна до два мачбола. Топка в мрежата от форхенд на Гришо и край на срещата.