Каракачанов: Трагедията в Лондон доказва, че нашият свят е заплашен

Нуждаем се от по-ясна политика на ЕС за сигурността

Изказвам искрени съболезнования на близките на жертвите при терора в Лондон. Трагедията за пореден път показва, че нашият свят е заплашен. Заплашени са върховенство на закона, демокрацията и нашите ценности. Затова и днес ние трябва да сме едно, за защитим начина си на живот. Това се казва в позиция на лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, публикувана във Фейсбук.

"Днес ние трябва да отбраняваме нашата свобода, нашите национални и християнски ценности с още по-мощни средства. Това значи повече контрол на границите, повече воля и решителност. Значи също и силен ангажимент на НАТО, както и силна, мотивирана към изпълнение на своя дълг българска полиция и служби за сигурност, както и достойна и боеспособна българска армия", казва Каракачанов. "Искам обаче и да подчертая отново, че всичко това доказва нуждата от по-ясна политика на ЕС по сигурността", допълни още той.

"Тези направления днес не противоречат: силен демократичен свят, силна Европа, силна България, в партньорство с всички наши приятели по света в борба с тероризма", посочва лидерът на ВМРО.

"Скърбим за жертвите и сме все по-уверени, че САЩ, Европа и цивилизованият свят трябва да са заедно срещу фанатизма и радикализма", заяви още Красимир Каракачанов.