Зам.-кмет Евгени Крусев: Днес започваме ремонтът на бул. Дондуков

Животът

05-06-2017, 11:28

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фандъкова: До 15 септември трябва да приключим ремонта на бул. "Дондуков"

Взели сме необходимите мерки за безопасност

Има много съоражения в София, които изискват редовен преглед и поддръжка. Ние го правим, когато се констатират подобни неточности - винаги действаме по най-бързия начин. Това заяви за БНТ заместник-кметът на София Евгени Крусев.

Той обясни, че днес започва ремонтът на бул. Дондуков. "Взети са необходимите мерки за безопасност. От днес започва същинската работа, трамвайте 20,22 и 23 са с променен маршрут, има заместващ автобус в зоната, където няма да има трамвайно движение", обясни Крусев. Той добави, че булевардът е разделен на етапи, като в нито един от тях няма бъде затворено изцяло движението. До септември булевардът трябва да е готов и да е с изцяло нова визия.

От днес до 17 юни ще има си троителни дейности на пътния възел на Околовръстното при Челопешко шосе. Движението ще се извършва в едното платно на Околовръстното шосе. Първо ще бъде затворено платното в посока автомагистрала "Тракия", а след това - в посока Нови Искър.

До 15 юни се стеснява движението по булевард "Асен Йорданов" между кръговото кръстовище на площада на Авиацията и "Шипченски проход". През този период се изместват спирките на градския транспорт в посока ж.к. "Дружба" в района.

На 15 юни пък се очаква да бъде възстановено движението по булевард "Патриарх Евтимий" в центъра на София.