Благодарности към Кмета от IFEAT за посрещането в Казанлък

Пожеланията са от Питър Грийнхалг -координатор на Опознавателните турове

С ласкави думи на благодарност от гостуването в Казанлък се обърнаха към Галина Стоянова от Международната федерация на производители  и търговци на етерични масла и аромати:

Уважаема г-жо Кмет Галина Стоянова,

От името на IFEAT - Изпълнителен комитет на Международна федерация на производители  и търговци на етерични масла и аромати, бих искал да благодаря на Вас и Вашите колеги за топлото посрещане и върховната вечер на нашите делегати в Музея на розата.

Наред с отличната вечеря, възможността да разгледаме богатата и уникална колекция от предмети, картини, документи и оборудване, в компанията на признати куратори беше истинска привилегия. Делегатите ни ще помнят тази вечер за години напред. Вашите усилия да популяризирате Казанлък и неговата история, култура и изкуства са наистина похвални.

Вярвам, че това е първият случай, когато Музеят отваря врати за подобно събитие и бих препоръчал силно да продължи за жителите и гостите на Казанлък и региона.

Интересното посещение във възхитителния Музей на розата помогна да направим този опознавателен тур на Федерацията един от най-добрите, който сме организирали.

След всяко посещение аз пиша книга за него, която обикновено е над 100 страници и включва доста информация и снимки и се надявам да бъде готова до края на годината. Ще се постарая да Ви осигуря екземпляр от нея, който да добавите във Вашата колекция.

Още веднъж, много благодарности на Вас и Вашите колеги за Вашите любезност и гостоприемство.

С най-добри пожелания,

Питър Грийнхалг

Координатор на Опознавателните турове на IFEAT

Кметът на Казанлък приветства специалните гости от международната организация в Музея на розата в края на месец май. Тя поздрави 45 посетители от 21 държави, специалисти в бранша буквално от цял свят – Европа, САЩ, Канада, Индия, Бразилия, Китай, Корея, Египет, Нова Зеландия, Сингапур, Филипините, Южна Африка... Собственици на фабрики за производство на етерични масла, аромотерапия и парфюмерия, търговци на козметика, нутриционисти. Някои от тях четвърто и дори пето поколение в този бизнес. При визитата си бизнесмените те споделиха с Галина Стоянова колко много са впечатлени от гостоприемството, широко отворените врати на посетените дестилерии и развитието на браншовите отрасли у нас. Заради всичко това чуждестранните гости заявиха силен интерес за задълбочаване на контактите, на културния и търговски обмен.