Кметът на Общината връчи Ключа на Казанлък на Царица Роза 2017

Цветелина Илиева благодари за топлото посрещане на публиката

За първи път в историята на Фестивал на розата Кметът Галина Стоянова връчи Ключа на града на Царица Роза 2017 по време на церемонията по коронясването й на площад „Севтополис“. Тя поздрави гостите на „достолепния“ Казанлък от цял свят и каза: „Връчвам този ключ в ръцете на най-голямото ни богатство. Това са децата и младите хора на Казанлък. Носете Казанлък в сърцето си и го правете по-красив и по-щастлив!“.

Вицепремиерът Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономика и демографска политика предаде поздравите от правителството към жителите на Казанлък за Празника с пожелания за здраве, успех, много любов, самочувствие и гордост, защото живеят в град – носител на три велики символа на България: „Историята на тракийското владичество, величавата Шипченска епопея и прославената по цял свят българска роза.“.

В дух на приемственост като посланик на красотата от Долината на розите и на тракийските царе Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова короняса новата Царица: „За мен беше чест да нося Короната и още по-голяма да я предам на Царица Роза 2017“, каза Йоанна.

Царица Роза 2017 Цветелина Илиева благодари за топлото посрещане на публиката, в която присъстваха народни представители от Старозагорския избирателен район, Областният управител Гергана Микова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, представители на общинското ръководство, общински съветници, гости в девет чужди делегации от побратимени градове: „Да си Царица на най-красивия град Казанлък е огромна чест за мен и съм изключително благодарна на всички, които ми я оказаха!, каза Цветелина. Нейните подгласнички Пламена Желева и Ванеса Цветкова поднесоха думи на благодарност, обещания да предадат блясъка на Долината пред света и пожелания към гостите на празника в този райски кът посетителите тук да се множат: „Веселете се, забавлявайте се и празнувайте заедно с нас!“ бе призивът на красавиците.

В красивия празник участваха приказните малки Принцеси на Розата от детските градини на Община Казанлък, които с времето се приближават до „Пътя към короната“ на Царица Роза. Те изпълниха нежен танц около трите най-красиви девойки на Розовата долина. Преди това тракийски ритуал разчисти злото за посрещането на хубавиците с танц на цветята и с много аплодисменти на сцената се възцари красотата.

Спектакълът с английски превод за гостите от чужбина е дело на Народно читалище „Искра-1860” и неговите Ансамбъл за народни песни и танци „Искра” и Младежка театрална студия.

„Одата на радостта“ на Бетховен даде начало на пищно небесно шоу с празнични фойерверки, което още повече повиши настроението за посрещането на сцената на цветната Ирина Флорин.

С церемонията по коронясването на Царица Роза Фестивал на розата 2017 бе официално открит за кулминационните празнични дни, изпълнени с царско присъствие, ритуали „Розобер“ и пищно неделно шествие в центъра на града.