18 дипломатически мисии в подкрепа на София Прайд

Нито една българска политическа партия не е заявила подкрепата си за София Прайд 2017

Осемнайсет дипломатически мисии, УНИЦЕФ – България, и Върховният комисариат на ООН за бежанците за България публикуваха обща декларация за подкрепа на десетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – София Прайд.

"Никой не трябва да се страхува от дискриминация, независимо дали е въз основа на етнически произход, религия, увреждане, сексуална ориентация или пол. Това е подчертано и в Хартата на основните права на Европейския съюз. Все пак, дискриминацията продължава да съществува в различни ситуации на ежедневието. Прайд движенията по света и конкретно "София Прайд" са жив знак за толерантност и срещу хомофобията, изпращайки важно послание до хиляди хора в цялата страна – "не сте сами", пише в общата декларация.

Дипломатическите мисии на Австрия, Бразилия, Германия, Дания, Израел, Италия, Канада, Кралство Нидерландия, Кипър, Люксембург, Обединеното кралство и Северна Ирландия, Нова Зеландия, Норвегия, Съединените американски щати, Финландия, Франция, Хърватия, Швеция, УНИЦЕФ – България, и Върховният комисариат на ООН за бежанците за България насърчават българите да се присъединят към шествието ЛГБТИ хората като равноправни граждани, без предразсъдъци или дискриминация и да насърчават равенството към тази общност.    

Нито една българска политическа партия не е заявила подкрепата си за София Прайд 2017.