Каварна става сцена на българската музика

Залага се на млади български рок банди

На 1 юли хиляди българи ще се стекат към Каварна за традиционното посрещане на първоюлското слънце на Камен бряг. По традиция там ще звучи рок. „Залагаме на три млади български рок банди  които взеха участие във формата „Голямо рок междучасие“ по БНТ през миналата година. На сцената ще излязат LEFTIES от Шумен, АНЕКДОТ от Русе, PLEASURE от Добрич, както и румънската банда SCARLET AURA. В минутите на изгрева ще можем да слушаме Звезди и „Ахат“, разказа Нина Ставрева. И допълни: „Ще използвам случая чрез вестника „Kmeta.bg“ да поканя всички любители на рока на брега на Камен бряг, където усещането няма аналог в цяла България“.

На 22 юли през деня в морето край Каварна ще е вторият турнир по подводен риболов, а вечерта ще бъде направена за втори път възстановката на Каварненското въстание. Тази година се навършват 140 години от него и затова общината заедно с Национално дружество „Традиция“ и д-р Добрин Добрев от Варна ще направят още по-мащабна и по-дълга във времето възстановка. „Подготвили са достатъчно изненади, за да е различно и да не повтаряме мероприятието от миналата година. Имат какво да ни покажат, повече участници ще дойдат и ще бъдат гости на града ни“, издават под сурдинка каварненци.

За форума „Джаз на село в Камен бряг“ пък отново се очакват братя Владигерови и Стунджи. „Поехме ангажимент да осигурим за всеки вкус по нещо. Така че трябва да има музика във всичките й проявления. Имаше интерес към концерта на братя Владигерови. Сигурна съм, че тази година ще има повече публика. И там има едно романтично усещане – джаз под звездите, тишината и спокойствието на Каварна, които са известни. Който има нужда да се наслади на тази музика, е добре дошъл“, казва още Нина Ставрева. Кметът допълва, че в началото на август ще е и фестивалът на старинната музика „Страваганца“.

На 19 август пък предстои Огнената фиеста Чиракман 2017 – фестивалът на фойерверките. Освен канонада от заря в небето и изстрелване на фойерверки от морето, тази година общината е подготвила и нова изненада - нестинарски танци на плажа. Калин Вельов ще е една от звездите, които ще се грижат за лятното добро настроение на туристите. Ще има много музика, още звезди и видеоекрани, за да се вижда отвсякъде това, което ще се случва на сцената, казват от екипа на Нина Ставрева.

В следващата седмица пък Каварна е подготвила БГ парти на плажа в курортната зона.

В през вечерите на почивните дни каварненци и гостите на града ще могат да слушат българска музика от утвърдени имена и млади талантливи български изпълнители. На 25 август ще е концертът на група „Акага“, а на 26 – на D2. Общината преговаря и с цяла плеяда родни звезди за двете плажни партита.

На традиционния в края на сезона Миден и рибен фест пък големи български певци ще гостуват в града. Орлин Горанов и Кристина Димитрова ще са част от звездите, които ще забавляват гостите. Но от община Каварна издават, че ще има още много изненади, информира кметът на Каварна Нина Ставрева за kmeta.bg.