Отплавайте „В открито море“ на 16 юни

Животът

10-06-2017, 11:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре се прощаваме с именития бургаски художник Димитър Тончев

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор-постановчик Христо Симеонов

На 16 юни /петък/ в 18.00 часа кораб "Анастасия" ви очаква на Магазия 1, за да ви отведе "В открито море"... Но не очаквайте морска разходка отвъд пределите на Бургаския залив. Това е името на новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Постановката ще се играе на откритата сцена на остров Света Анастасия от 19.00 часа.

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор-постановчик Христо Симеонов. Заедно с младите актьори, те ще разкажат на публиката абсурдната история за трима корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото и превръщат сала в предизборна трибуна. Оказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много  години, е повече от актуален днес. Според режисьорите зрителите сами ще си отговорят на въпроса: Колко в пиесата е "театър на абсурда" и колко - "театър на реалността"?

Участват Александър Джимджинов, Мартин Йорданов, Симеон Димов и Стоян Величков от класовете по "Актьорско майсторство" на Георги Минков и Даниела Георгиева. Музикално  оформление -  Христо Симеонов. Костюми -  ученици от класа по "Сценичен костюм" на Аглика Атанасова.

Трима души на един сал в изключително комедийна ситуация. Какво ще се случи ще разберете на 16 юни от 19.00 часа на откритата сцена на остров Света Анастасия.