Каракачанов: Причината за инцидента с хеликоптера ще стане ясна до месец

Още в деня на инцидента Каракачанов се обадил на бащата на загиналия пилот за да изрази съболезнованията си

След 30 дни ще стане ясна причината за инцидента с военния хеликоптер и смъртта на пилота майор Георги Анастасов. Това съобщи в Ямбол министърът на отбраната Красимир Каракачанов, съобщи „Фокус“. Разследването ще продължи месец.

„Макар че някои от нещата вече са свършени, но нека назначената комисия, Военна полиция и Военноморският флот си свършат работата. Дали е човешка или техническа грешка, ще кажат специалистите“, категоричен бе Красимир Каракачанов. „Определено, не може да се говори за технически причини или още по-малко за лоша подготовка на пилота. Георги Анастасов е един от най- добре подготвените пилоти на хеликоптери в България. Машината е била в изправност, но по време на подобни действия, се случва всичко. Нека специалистите да кажат какво е“, заяви Красимир Каракачанов.

Той поясни, че още в деня на инцидента се е обадил на бащата на загиналия пилот и е изразил своите съболезнования към семейство.

„На българските войни, които продължават да служат в армията, въпреки тежките условия и недоимък, мога само да изразя своето уважение и преклонение“, каза министърът. Каракачанов бе категоричен, че всички български войници са много по-добре подготвени от тези на много от нашите партньори. „Нека да продължат да носят гордо службата, защото имаме нужда от тях“, заяви министър Каракачанов.

Днес с пълен военен церемониал Ямбол и целият военен елит – министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили се сбогуваха със загиналия пилот майор Георги Анастасов в родния му град Ямбол.

Поклонението пред тленните останки на пилота се състоя в ритуалната зала на Централните гробища в града.