Родители настояват за промени в образованието

Подписката стартира на 20 юни и ще продължи три месеца

Стара Загора се включва в националната кампания за събиране на подписи за промени в системата на образованието. Подписката стартира на 20 юни и ще продължи три месеца. Тя ще бъде депозирана в Министерството на образованието и науката, съобщава Дарик.
 „Настояваме за промяна, за да не излизат децата ни неграмотни от училищата. Искаме постоянно видеонаблюдение в детските градини и учебните заведения, за да може във всеки един момент родителите онлайн да видят какво се случва с децата им в класната стая”, коментира пред Дарик Митко Трайков, координатор на кампанията за Стара Загора.
 14 са исканията на родителите. Едно от тях е въвеждане на мандатност на директорите на учебните заведения, за срок от четири години и не повече от два мандата.
„В момента част от директорите се назначават по политическа принадлежност и това трябва да се промени”, категоричен е Митко Трайков.
 В подписката са заложени и тестове за учителите, които да покажат какво е нивото им на преподаване, както и периодични психотестове.