Луи Саха: Бербатов ме замести успешно в Манчестър Юнайтед

Килиан Мбапе ще се развие като нападател от световна класа

Изтъкнатият френски голмайстор Луи Саха също бе част от звездното шоу на стадион "Васил Левски", което се състоя благодарение на Fibank.

Любопитното в състезателните кариери на Митко Бербатов и Луис Саха е, че и двамата са играли в три едни и същи клуба.

А именно Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Фулъм. Но Саха е бил във Фулъм и Манчестър Юнайтед преди Бербо да играе за тях. В Тотнъм Саха се състезава след Бербо.

Ако нещата с Нюкасъл се бяха развили така, че Бербатов да играе в любимия си детски тим, отборите в които са играли двамата щяха да бъдат четири. За Bulgariautre.bg носителят на Шампионската лига с Манчестър Юнайтед през 2008 Луи Саха даде интервю.

- Луи, как беше шоуто на терена между звездните отбори на Бербатов и Фиго?
- Аз бях поканен от Фиго. Винаги е хубаво когато се играе за благотворителна кауза. Особено когато става въпрос за подкрепа на даровити деца. Чест прави и на Фиго и на Бербатов,че организираха този мач.

- Интересно е, че с Бербатов сте играли за три еднакви клуба, но по различно време?
- Да така е, Аз бях във Фулъм и Манчестър Юнайтед преди него, а в Тотнъм след него. Уважавам много Бербатов и като човек и като футболист. Той ме замести в атаката на Манчестър Юнайтед. При това с успех.

- Носител сте на Шампионска лига с Манчестър Юнайтед през 2008. Сега Моуриньо спечели Лига Европа за 2017 с "червените дяволи". Ще се върнат ли славните победни години на клуба?

- Манчестър Юнайтед винаги е бил митичен клуб. Сър Алекс Фъргюсън му създаде дългогодишен ореол. Моуриньо е треньор с манталитет на победител и се радвам,че отбора се връща на правилния път. Смятам,че ще има успехи и в групите на Шампионската лига.

- Като французин и бивш нападател кажете вашето мнение за дарованието Килиан Мбапе?

- Правилно казахте дарование. Мбапе показва невероятна класа. Смятам,че ако задържи това ниво,а съм убеден,че ще го задържи, ще се развие като нападател от световна класа.