Майкъл Фалън: Руската агресия срещу НАТО нараства

Свят

16-06-2017, 06:00

Снимка:

michaelfallon.org.uk

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граждани към Путин: Кога ще престанете да нарушавате конституцията?

Министърът също така обвини Русия в "агресия в Източното Средиземноморие чрез удължаване на конфликта в Сирия

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън заяви, че руската агресия срещу НАТО нараства и че решението на алианса за създаване на сили с много висока степен на готовност е било правилно, предаде Асошиейтед прес.

Той каза, че Русия е анексирала Крим, заплашвала е балтийските държави и се е намесвала в демократичните процеси в Западна Европа с "пропаганда и други средства" през последните три години. Министърът също така обвини Русия в "агресия в Източното Средиземноморие чрез удължаване на конфликта в Сирия", като добави, че "заплахата срещу НАТО, по-специално в източния фланг, нараства".
Британският официален представител също така посочи, че алиансът правилно е решил на срещата в Уелс през 2014 г. да създаде сили с много висока степен на готовност, които "демонстрират бързия отговор, който НАТО изисква".
Фалън беше на двудневно посещение в Румъния, където подчерта, че Великобритания, която напуска Европейския съюз, остава ангажирана с европейската сигурност.
Британският министър посети полигона в Чинку, Централна Румъния, където 1000 британски войници участват в мащабното учение "Noble Jump" 2017 ("Величествен скок" 2017), както и военновъздушната база Михаил Когълничану в Източна Румъния, където се срещна с пилоти и техници, обслужващи изпратените от Великобритания самолети Тайфун, които участват в мисии на въздушна полиция на НАТО в района на Черно море.