От днес се възстановява движението по бул. "Патриарх Евтими“

От неделя, 18 юни 2017г., се възстановява и еднопосочното движение по бул. „Васил Левски”

От днес се възстановява движението по бул. "Патриарх Евтими“. Възстановява се еднопосочното движение по бул. „Патриарх Евтимий” от кръстовището му с бул. „Васил Левски” до кръстовището му с бул. „Христо Ботев”. В участъците на двете метростанции движението ще се извършва в 2 ленти.

Възстановява се и движението на тролейбусни маршрути №№ 1, 2, 5 и 8 по бул. „Патриарх Евтимий” от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Ботев”, както и тролейбусните спирки с код 6415 „КИНО ОДЕОН” и с код 6416 „ул. Г. С. Раковски”.

От неделя, 18 юни 2017г., се възстановява и еднопосочното движение по бул. „Васил Левски” между кръстовището му с бул. „Прага” (Петте кьошета) до кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий” (сградата на Нотариата). В тунела на НДК движението ще се извършва върху трамвайната линия. По дължината на участъка остават временни строителни площадки за демонтажа на бетонните разделители тип „Ню Джърси”.

Възстановява се посочността на движението по:

-  бул. „Витоша” – задължителен ляв завой на кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”.

- ул. „Гургулят” – от ул. „Княз Борис I” към бул. „Витоша”.

- по ул. „Верила” – от бул. „Витоша” към ул. „Цар Асен I”.

-  по северното локално платно на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” – от  бул. „Прага” към бул. „Витоша”.

Закриват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”:

- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Хан Крум” до ул. „Георги С. Раковски” – северна страна;

- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Княз Борис I” до бул. „Христо Ботев” – северна страна;

- по бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Княз Борис I” до „бул. „Христо Ботев” – южна страна – 52 м след кръстовището с ул. „Княз Борис I” и 62м преди кръстовището с бул. „Христо Ботев”;

- на 30 м от ул. „Цар Асен” на север от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”.

Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”:

- на ул. „Цар Асен” от юг и непосредствено преди кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий”;

- косото паркиране в участъка от бул. „Фритьоф Нансен” до бул. „Витоша” - южна страна.

Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Зелена зона”

- на ул. „Георги С. Раковски” в участъка от ул. „Д-р Петър Берон” до бул. „Васил Левски” – западна страна, успоредно паркиране.

От 00.00 часа на 18.06.2017 г. до 24.00 часа на 8.07.2017 г. движението в тунела пред НДК в посока бул. „Васил Левски” ще се измести в основното пътно платно, като върху трамвайната линия остава движението на превозни средства в посока бул. „България”.

От 00.00 часа на 9.07.2017 г. до 24.00 часа на 8.01.2018 г. се въвеждат следните промени в организацията на движение:

Възстановява се движението на превозни средства върху пътното платно на всички строителни площадки по бул. „Васил Левски” и се запазва движението на превозни средства от бул. „Ген. М. Д. Скобелев” към бул. „България” върху трамвайната линия в тунела пред НДК.

Възстановяват се местата за почасово платено паркиране „Синя зона”:

- на бул. „Васил Левски” в участъка от ул. „Проф. Николай Михайлов” до ул. „Георги С. Раковски”- северна страна – косо паркиране;

- на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” в участъка от бул. „Прага” до разклонението с локалното платно пред входа на тунела - северна страна – успоредно паркиране.

От 9. 07. 2017 се възстановява тролейбусната спирка с код 6411 „БУЛ.. ПРАГА” за всички преминаващи линии на бул. „Ген. М. Д. Скобелев” след кръстовището с бул. „Прага” и тролейбусна спирка с код 1139. „НДК в тунела” .