Министър Караниколов: България се развива като атрактивна дестинация за инвестиции в производството

Животът

21-06-2017, 15:25

Снимка:

Министерство на икономиката

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дипломати и министри на посещение в Тракия икономическа зона

Министерството на икономиката работи за развитието на индустриалните зони, разположени в региони от страната

България се развива като атрактивна дестинация за инвестиции в производството, в частност автомобилната индустрия и за създаване на центрове за обслужване на клиенти и бизнес аутсорсинг. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с представители на дипломатическия корпус.
Събитието се проведе в Индустриална зона „Раковски“, част от „Тракия икономическа зона“ и на нея министър Караниколов представи пред посланиците на държави от цял свят възможностите за инвестиции в страната ни. Визитата на ръководителите на дипломатическите мисии и представителствата на международните организации, акредитирани в Република България, се организира от Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на икономиката, Министерството на туризма и „Клъстер Тракия икономическа зона“.
Министърът на икономиката посочи, че страната ни се стреми да отговори на високите изисквания на потенциалните инвеститори по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата и предлагането на адекватни насърчителни мерки.
По думите му Министерството на икономиката е насочило усилията си към последователно разширяване на възможностите за привличане на инвестиции и към развитие на предимствата на България като конкурентна инвестиционна дестинация. Караниколов изтъкна още, че Министерството на икономиката работи за развитието на индустриалните зони, разположени в региони от страната със силно развита транспортна инфраструктура и в непосредствена връзка с европейски транспортни коридори.
Министърът на икономиката допълни, че успешният бизнес модел на „Тракия икономическа зона“ съдейства за установяването в България на водещи международни компании и за разширението на съществуващи производства, което от своя страна е индикатор за добрите условия за инвестиции в България.
В срещата участваха още областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кмета на града инж. Иван Тотев и председателят на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев.