В Добричката община са депозирани над 50 инвестиционни намерения

Кметството вече насърчава най-активните инвеститори

В Добричката община за последната година са депозирани повече от 50 инвестиционни намерения - за изграждане на складове за съхранение на зърно, за нови лавандулови насаждения, за строителството на дестилерии за производство на етерични масла, за откриването на център за настаняване на възрастни хора и други. С приемането на новия Общ устройствен план до края на 2017 година в Добричката община ще има още по-големи възможности за икономически растеж и динамично развитие, заяви кметът Тошко Петков в словото си на празника на общината, съобщава БТА. 
Той посочи, че Добричката община вече насърчава най-активните инвеститори, които разкриват нови производства и работни места, с издаване на сертификат, клас "В". Общината обслужва административно инвеститорите в срокове с една трета по-кратки от предвидените в нормативните актове.
Общината отличи на празника с плакети институции и предприемачи с най-голям принос за развитието на региона. Наградата за най-добро кметство спечели село Самуилово, чиито 127 жители са постигнали над 80 на сто събираемост на данъците и се грижат за общинските обекти. Кметът връчи приз на основно училище "Отец Паисий" в село Овчарово, в което всички деца, подлежащи на обучение, са обхванати. Общината за първи път отличи домакинство - в село Котленци, с най-голям принос в разделното събиране на отпадъци.
Ансамбъл "Българе" представи на празника на общината спектакъла "Осмото чудо".