Празник на детската лека атлетика на стадион „Севтополис“ в Казанлък

За 12-ти път

Близо 120 деца взеха участие в 12-тия лекоатлетически турнир „Купа Роза", организиран от Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“ и Община Казанлък.

Спортното събитие приветства заместник-кметът на Община Казанлък Михаил Михайлов: "Искам да благодаря на г-жа Пендарева, че за 12-ти път организира, заедно с нас, от Община Казанлък това състезание. Надявам се традицията да продължи така в годините и да стане все по-масово мероприятие.“. Михаил Михайлов пожела на всички малки участници преди всичко много да се забавляват по време на спортната надпревара и отправи към тях предизвикателство: „Да видим кой е най-добре подготвен?!“.

В тазгодишния спортен празник за казанлъшките деца се включиха и много техни приятели от Стара Загора и Сливен.

Радостта си от многото малки любители на лекоатлетическия спорт сподели и треньорът Петя Пендарева: „Този турнир ми дава усмивката и емоцията на децата, всяка година все повече се увеличават участниците и колегите, идващи от други градове за развитието на масовия спорт, което и политика на нашата федерация.“.

Всяка година спортното мероприятие дава възможност на малките участници от 3 до 12 години да изявят постигнатите спортни умения и да зарадват своите близки и приятели с нови постижения.