Задържаха мъжа, който удари жена, помагаща на слепи в Несебър

Крими

27-06-2017, 10:25

Снимка:

nova.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арест за младата жена от Несебър, обвинена в убийство на холандец

21-годишният Тодор от Несебър, прокуратурата се е самосезирала

21-годишният Тодор от Несебър, който преди дни удари жестоко кроше на жена, която помагаше на незрящи туристи в Стария град е задържан от полицията след преглед на видеозаписите и разпитани свидетели.  

На видеото се вижда как автомобил се опитва да си проправи път през туристите на улицата.

Той подпира групичка хора, които в това време пресичат улицата. И на видеокадрите се вижда, че туристите държат в ръцете си бастуни, които обичайно се използват от хора с увредено зрение.
Тогава една от жените се обръща и удря стъклото на шофьорската врата. В този момент автомобилът спира, младият шофьор слиза от автомобила и със замах я удря в главата.
Инцидентът е станал на 24 юни към 20:30 часа. 

За нападението над група от туристи със зрителни дефицити Районно управление – Несебър се е самосезирало, като в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полциейските служители, е установен и задържан за срок от едно денонощие извършителя на деянието 21-годишния Тодор Н. от Несебър.

Намерени и разпитани са свидетели-очевидци на инцидента, иззети се видеозаписи от охранителни камери, разположени в близост до местопроизшест-вието, назначени са експертизи. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Несебър за предприемане на последващи действия.