Добрич се побратимява с атрактивна гръцка община

Разположена е на няколко острова

Община град Добрич ще се побратими с гръцката Кефалония, която е разположена на няколко острова от Йонийския архипелаг.
Днес общинските съветници дадоха своето съгласие на предложението, което отправи кметът Йордан Йорданов. Докладната бе внесена в последния момент, тъй като предложението от гръцка страна е отправено буквално преди седмица.
Гръцка делегация, начело с кмета Александрос Парисис пристига на посещение в Добрич от 12 до 14 юли, като по време на това посещение ще бъдат уточнени всички параметри на бъдещото побратимяване.
Град Кефалония е разположен на най-големия от Йонийските острови, докато общината включва цялата западна част от архипелага, уточни кметът на Добрич Йордан Йорданов.
И докато съветниците започнаха да се шегуват с евентуално посещение от българска страна, Герман Германов сподели пред колегите си впечатленията от визитата му в друг побратимен с Добрич град – унгарския Залаегерсег. „Градът е побратимен с 14 града, като освен Добрич, един в Австрия и един в Германия, всички останали са градове, в които има сериозна унгарска диаспора. Кметовете говорят унгарски, делегациите – също. Държавната политика на Унгария е насочена към побратимяване с градове, в които има унгарско малцинство. Добре е да направим анализ и да помислим в бъдеще за побратимяване именно с такива градове – в които живеят българи. Такива градове има по всички краища на света”, посочи Герман Германов. 

Източник: МГ Добруджа