Фондацията "Гала - Салвадор Дали " ще обжалва ексхумацията на артиста

Свят

27-06-2017, 16:51

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Испански съд реши да се есхумират останките Салвадор Дали

60-годишната Пилар Абел води дела за установяването на бащинството на Дали от 10 години

Фондацията "Гала - Салвадор Дали "ще обжалва решението на мадридски съд за ексхумация на тялото на артиста, починал през 1989 г.. Ексхумацията е във връзка с иск за бащинство. Ищцата е Пилар Абел, която твърди, че майка й е имала тайна връзка със звездата на сюрреализма.

60-годишната Пилар Абел води дела за установяването на бащинството на Дали от 10 години. По време на предполагаемата му връзка с майката на Пилар, Дали е женен за своята муза Гала. Двойката няма деца.

Пилар Абел, предполагаема дъщеря на Салвадор Дали: Как научих за специалните си права? Баба ми каза. Мога да чувствам и знам някои неща, но това, което ще определи дали съм дъщеря на Салвадор Дали, да почива в мир, е моята ДНК.

Каталунски вестник представя Пилар през 2015 като екстрасенска. Жената твърди, че няма търговски цели.

Пилар Абел, предполагаема дъщеря на Салвадор Дали: Искам да знам коя съм, да дам малка компенсация на майка ми. Ако исках пари, можех да искам пари за всяко интервю, което съм дала, но не съм го направила.

Салвадор Дали е един от бащите на сюрреализма. Умира на 84 години, през 1989 г. и е погребан в музея на артиста в родния му град Фигерас.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен