Обвиненията за хулиганство в Асеновград ще са готови до месец

Задържаните лица до момента са девет

Нови две обвинения за хулиганство и нанасяне на средни телесни повреди са повдигнати вчера на две от задържаните лица след сбиването в Асеновград. Това каза в ефира на БНТ Окръжният прокурор на Пловдив - Румен Попов.

Има две пострадали деца с нанесена средна телесна повреда, едното от тях е с два счупени ломбални прешлена на гръбнака след удар с гребло, а другото със счупена ръка. Девет са задържаните лица до момента като всички те са участници в хулиганските действия в Асеновград от 26 юни.

Той каза още, че се очаква да бъдат повдигнати обвинения и на други две лица участвали в сбиванията. Има поне още две лица, които се издирват и ще им бъдат повдигнати обвинения.

"По досъдебното производство тепърва се установява съпричастността и на други лица, които са взели участие в хулиганските действия, т.е. очаква се след установяване на личността на нови обвинения спрямо други лица. Ще има и други обвинения с оглед събраните доказателства свързани със закани с убийство, защото такива доказателства са събрани към момента. Ще бъдат отделени материали за извършено престъпление опит за извършване на убийство чрез използване на МПС, тъй като има такива доказателства към момента по делото. В рамките на един месец максимум това досъдебно производство ще бъде внесено в районен съд Асеновград с надлежен обвинителен акт", обясни Попов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"