Първата серия от румънски полицаи пристигнаха по нашето Черноморие

Животът

02-07-2017, 10:10

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново в Балчик и Албена на помощ идват румънски полицаи

Те ще патрулират в Албена, Златни пясъци, Балчик и Несебър

Първата серия от румънски полицаи стартира в събота мисия в черноморските курорти на България Албена, Златни пясъци, Балчик и Несебър, предава информационната агенция Agerpress, цитирана от "Фокус". Мисията им, насочена към подкрепа и консултиране на румънски граждани,които са на почивка в съседната държава, ще продължи до 31 август.
"На 1 юли първата серия от осем румънски полицаи замина за България, а на 1 август втората серия ще пристигне да ги замени, като всяка серия ще бъде разделена на 4 екипа от двама служители. В мисията в България ще участват полицаи от румънските полицейски инспекторати в окръзите Телеорман, Сибиу, Тимиш, Алба и др., говорещи добре български и английски език. Румънските полицейски служители трябва да предлагат подкрепа и консултации, и да провеждат патрулни дейности заедно с българските полицаи", се казва в прессъобщението от Генералния полицейски инспекторат на Румъния, предадено на агенцията.
Това е осмата година, когато се организират такива мисии, като предишните са получили признание от страна на румънските туристи.