Обвиненият в педофилия остава в ареста в Несебър

Крими

02-07-2017, 13:30

Снимка:

pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха мъжа, който удари жена, помагаща на слепи в Несебър

Фермерът Филип Робъртсън от Абърдийн разказа, че детето се изплашило и той се опитал да го успокои

Районният съд в Несебър остави в ареста за постоянно обвиненият в педофилия англичанин. На гледането на мярката курортистът даде абсурдни обяснения пред магистратите.
Фермерът Филип Робъртсън от Абърдийн разказа, че когато се качил в асансьора малолетното момиченце не го забелязало, защото играело с мобилния си телефон. Според него, когато го попитал „наслаждавате ли се на почивката?“ се стреснало и подскочило.
В стремежа си да успокои детето, 59- годишният шотландец го докоснал, то се разстроило много, а той се извинявал през цялото време, докато асансьорът слизал до партера. Робъртсън обяви, че е сгрешил, защото не изчакал извиканите полицаи, за да им обясни, а си тръгнал.
Държавното обвинение е представило доказателства, че той е осъждан за сексуални престъпления. Повдигнато му е обвинение по член 149, алинея 1 от Наказателния кодекс, за блудствени действия с малолетни. Наказанието за това е от 1 до 6 години лишаване от свобода.
Според съда, действията му сочат, че наложените му вече наказания не са оказали спрямо него поправителен и превъзпитателен ефект и не са постигнали целта на индивидуалната превенция. Обвиняемият демонстрира това, като показва склонност да продължава да извършва сексуални престъпления, за каквито вече е бил осъждан.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен