Над 7000 души събра "Балканско веселие“

Алисия даде старт на маратона от балкански звезди

Стартира първият по рода си фестивал „Балканско веселие“ в град Сандански. Началото  на празника  на музиката, мезето и питието предизвика истински бум в южния ни град. Повече от 7 000 души се събраха на „Алеята на дипломата“, за да станат част от богатата програма, осигурена от организаторите от Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански.

През целия ден имаше различни атракциони и забавни игри за малки и големи. За любителите на балканската кухня ресторантьори с огромен опит в бранша демонстрираха приготвянето на най-различни специалитети, а всеки посетител можеше да се освежи с разхладително питие. Гостите на фестивала имаха възможността да се насладят на представените от изложителите занаятчийски произведения и да опитат от предлаганите лакомства.

Официалното начало бе поставено от кмета на община Сандански Кирил Котев. Той поздрави всички посетители на фестивала и пожела много успех на новото за града начинание. Веднага след неговите думи бе даден старт и на музикалната програма на пилотното издание  на „Балканско веселие“.

В първата от четирите фестивални вечери се изявиха няколко местни формации.  Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров“  с ръководител Гергана Костадинова представи интересна фолклорна програма, духовият оркестър към Община Сандански с ръководител Константин Кирянов зарадва публиката с интерпретации на популярни песни, а младежите танцова формация „Хоуп“ с ръководител Невена Станкова–Смилянска буквално взриви публиката с невероятните изпълнения на модерни танци.

След това дойде ред и на популярните имена, част от  програмата на фестивала „Балканско веселие“. Първа на сцената се качи фолклорната изпълнителка Ива Давидова, облечена като Райна Княгиня. Тя излезе в компанията на тъпанджиите от Троп‘Ангелес. Талантливата певица гордо развя българския трибагреник и успя да накара многобройната публика да заиграе кръшни хора. Тя изпълни някои от най-емблематичните народни песни, обичани от всички българи. Освен това зарадва гостите и с песни от своя богат репертоар и композиции, представяла на международния фестивал „Пирин фолк“. В края на програмата си тя слезе от сцената и отиде сред гостите на фестивала, за да ги поздрави с изпълнение, а те извиха едно от най-дългите хора.

Изключително добре приети бяха и чаровните момичета от трио Caramel. Красавиците изпълниха за първи път на живо пред публика най-новата си песен Mr. Lover, чиято премиера бе същия ден в ефира на Фен ТВ и Balkanika Music Television. Трите момичета представиха също и останалите си хитове, както и популярни песни от българската и балканската музика в различни жанрове. Никол, Карина и Ивайла бяха подготвили специална програма за първото издание на „Балканско веселие“, в която демонстрираха не само музикални, но и танцувални умения. Те спечелиха сърцата на публиката в град Сандански, която не искаше те да слизат от сцената.

Кулминацията на вечерта бе мегазвездата Алисия. Атрактивната изпълнителка предизвика истинска еуфория в многохилядната публика още с появата си на сцената. Жители на град Сандански, както и гости от други краища на България и съседни балкански държави, бяха дошли да се насладят на изпълненията на звездата на Ара Мюзик. Тя представи истински музикален маратон с хитовете си през годините, като през цялото време публиката не спираше да пее с нея и бурно да я аплодира. По време на изявата си тя покани на сцената към нея да се присъединят и момичетата от трио Caramel, като ги поздрави за актуалния им проект и дори самата тя се включи в припева на парчето Mr. Lover. След края на програмата си Алисия бе обградена от множество фенове, които искаха да се снимат за спомен с любимката си. Въпреки че след края на шоуто изпълнителката трябваше да отпътува за следващото си участие, тя не отказа да зарадва феновете си.

Фестивалът „Балканско веселие“  ще продължи до 9 юли, като всеки ден ще предлага много кулинарни изкушения, квалитетни питиета, атракциони, игри и забавления и разнообразна програма с големите звезди на българската и балканската музика.

За повече информация: www.facebook.com/Балканско-ВеселиеСнимка на Деня

Щрихи от Плевен