Регионално обучение за магистрати организира Административен съд

Новините

07-07-2017, 14:43

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майки организират кулинарен базар в помощ на Мария Георгиева от Бургас

В рамките на два дни над 30 магистрати от страната разискваха актуалните проблеми по прилагането на ЗОДОВ

Регионално обучение за съдии от страната организира Административен съд – Бургас в партньорство с Националния институт на правосъдието. В рамките на два дни над 30 магистрати от Бургас, Ямбол, Шумен, Русе, Пловдив, Габрово, Варна разискваха актуалните проблеми по прилагането на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ). Лектор на обучението беше съдия Таня Куцарова от Върховния административен съд.

Съдия Куцарова представи пред съдиите от страната Тълкувателната практика на Върховния административен съд по прилагането на ЗОДОВ, измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража (ЗИНЗС) и превантивните компенсаторни средства за защита от нарушения по чл.6 от Европейската конвенция за правата на човека - Правото на справедлив съдебен процес.

Обучението бе организирано по проект “Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление", съфинсирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.