Гледат мярката на лидера на руската порно секта

Издирваният от Интерпол по подозрение за убийство и сексуално насилие над жени и деца, твърди, че не се е укривал

Окръжен съд - Бургас ще гледа мярката за неотклонение на руския гражданин Митрадеванда днес, тъй като в 14.00 часа изтича срока на временното му задържане под стража.  
Митрадеванда Парамахаса Свами остана задържан за обезпечаване на производството по екстрадиция и неговото окончателно приключване, с решение на Апелативния съд от 29 юни.

Тогава, по време на съдебното заседание представителят на Апелативна прокуратура настоя за потвърждаване на задържането като правилно и законосъобразно и за отхвърляне на жалбата на руския гражданин.
 Защитата пледира за „домашен арест“ като  се мотивира с представени писмени доказателства, че 41-годишният мъж не се е укривал, пребивава законно в България и извършва търговска дейност, финансово обезпечен е и има настоящ адрес в Бургас.
 Самият Митрадеванда Свами заяви пред съда, че искането за екстрадиция е по политически причини, защото бил много активен в социалните мрежи и това е начин властта да се разправи с него.

Въззивният състав не намери основания за промяна на мярката за неотклонение, като в определението си посочва, че напълно споделя изводите на първата инстанция.
 Припомняме, че Митрадеванда Свами се издирва от съдебните власти на Руската Федерация,  за да бъде съден за убийство.   А в истането се посочва, че са налице данни за извършени и други престъпления от лицето, а именно-сексуално насилие и мъчения над деца.