Подобряват работната среда в болницата

Мисия Добрич

12-07-2017, 14:08

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МБАЛ Добрич е без задължения

Купуват ново работно облекло на целия персонал

Без задължения започва работа по проект за подобряване работната среда в МБАЛ- Добрич, това съобщи на пресконференция днес изп. директор на болницата д-р Трифон Йорданов.

Ще се подобрят условията за работа на всички 607 служители на болничното заведение.

Продължителността на проекта е 14 месеца. Той ще се осъществява за времето от 22.06.2017 г. до 21.08.2018 г. Неговата обща стойност е 246 555,62 лева -  197 244,49 лева е безвъзмездна финансова помощ и 49 311,13 лева собствен принос, в това число разходи по линия на ЕСФ в размер на 167 657,81 лева.

Ще бъде въведена иновативна лабораторна информационна система в Клинична лаборатория (патоанатомия и микробиологична лаборатория). Нововъведението ще осигури бързина на работата и ще пести време както за персонала, така и за пациентите.

Ще бъде закупено работно облекло - лятно и зимно, за целия персонал на болницата, както и лични предпазни средства. За последен път, такова е купувано през 2005 година, заяви д-р Трифон Йорданов.

Включени са и строително-ремонтни работи – поставяне на нова дограма 40 кв.м в работни помещения и доизграждане на пожароизвестителната система на три етажа – първи, втори и трети, където има родилни и операционни зали, анестезиология и инвазивна диагностика, физиотерапия и др. Досега такава система има само на четвъртия етаж.

Предстои по проекта още да се обезпечи финансово пътуването с обществен транспорт на петима медици от Варна всекидневно. Ще се проведе обучение на всички работещи за здравословни и безопасни условия на труд.