Нападналият незрящи в Несебър е посещавал психиатър

Пред Бургаски окръжен съд Тодор обясни, че иначе е спокоен човек

Окръжен съд - Бургас гледа днес мярка за неотклонение на 21-годишният Тодор Маринов, който нападна незрящи туристи в Несебър. Прокуратурата протестира решението на несебърския съд, който пусна обвиняемия срещу 3 хиляди лева гаранция.

Пред бургаските магистрати несебърлията продължава да се придържа към защитната си версия, която го изкара от ареста - стреснал се е от пчукването по прозореца на колата му, не разбрал че туристите са незрящи, не знае защо е реагирал по този начин. 
Той обясни пред съда, че няколко пъти дал звукови сигнали с мерцедеса си към словашките туристи, дори опитал да ги заобиколи, именно тогава една от жените ударила прозореца му.
"Дадох им достатъчно време, за да се отдръпнат, но те не го направиха. Аз подскочих. Стреснах се. Не знам защо реагирах така, аз съм спокоен човек. Нямаше как да видя, че са слепи", заяви Тодор. Експертизите обаче показват, че младежът лесно изпада в крайни емоционални състояние. В съдебната зала стана ясно също, че два месеца преди инцидента, той е посещавал психиатър. "Много съжалявам! Не исках да нараня никого!", заяви в съдебната зала 21-годишният обвиняем.

Покуратурата обяви решението на Несебърския районен съд за освобождаването му като незаконо съобразно. Защитата му обаче почерта, че Тодор не е обвинен в тежко умишлено престъпление и до момента е оказвал пълно съдействие на властите, няма основания да се подозира, че може да ес укрие от закона. Очаква се в края на деня да бъде определена мярката за неотлонение на обвиняемия.