Захариева и Борисов взимат участие в среща на високо равнище в Солун

Политика

13-07-2017, 06:11

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Захариева и Галбур откриват наше посолство в Молдова наесен

В рамките на срещата делегациите ще обсъдят теми от взаимен интерес с акцент върху енергийната и транспортната свързаност

Заместник-министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще вземе участие в тристранна среща на високо равнище между България, Гърция и Сърбия, която ще се проведе в Солун, на 13 юли 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Вицепремиерът Захариева е част от официалната българска делегация, водена от премиера Бойко Борисов.

Подобна среща на високо равнище между трите страни се организира за първи път. Във формата ще вземат участие министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас, президентът на Сърбия Александър Вучич, както и министрите на външните работи на двете страни Никос Кодзиас и Ивица Дачич.

В рамките на срещата делегациите ще обсъдят теми от взаимен интерес с акцент върху енергийната и транспортната свързаност, миграционния натиск, предизвикателствата пред страните от Западните Балкани и бъдещето на региона.