Последен ден от фестивала „Опера в парка“ днес

Паркът, известен с уникалната си ландшафтна архитектура, е отворен за свободен достъп преди девет години

Днес е последния ден от традиционния летен фестивал „Опера в парка“, който се провежда за осми път като част от Календара на културните събития на Столична община и под патронажа на кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Естественият екстериор на парка на Военната академия засилва посланията, които оперните, балетните и детските представления изпращат на зрителите. Паркът, известен с уникалната си ландшафтна архитектура, е отворен за свободен достъп преди девет години, а само след една година, през 2010 г., по идея на академик Пламен Карталов, директор на Софийска опера и балет, стартира и фестивалът „Опера в парка“. Така средата орнаментира с естествената си акустика фестивалната програма, а зрителите получават едно по-различно и по-интензивно възприятие на класическите оперни и балетни представления.   

Осмото издание на фестивала „Опера в парка” на Военната академия „Г. С. Раковски" се осъществява с любезното съдействие на Министерство на отбраната и с подкрепата на ОББ.

Последното представление от фестивалната програма днес на Голямата сцена  е от 11.00 ч. – ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА, по музика на Александър Владигеров.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен