Силен туристически сезон очаква Община Каварна

Легловата база е напълно резервирана до средата на септември

Силен туристическият сезон очаква тази година Община Каварна, съобщи кметът на Общината Нина Ставрева, цитирана от БТА. Тя припомни, че през 2016 г. Каварна отбеляза сериозен ръст на туристите, за което говори и събраният туристически данък, който има почти 50% увеличение. 
Очакванията са тази година сезонът да е още по-успешен. Легловата база е напълно резервирана до средата на септември. Сезонът тази година е започнал по-рано - след 20 юни, а обичайно морското градче се пълни с туристи едва след 10 юли. За първи път през последните пет години пълен е и общинският хотел "Каварна", посочи Ставрева. Традиционно чуждите туристи в Каварна са румънци и руснаци. Морският град е предпочитан и от много български семейства. 
За новия туристически сезон Община Каварна изгради пешеходна алея по цялото протежение на плажната ивица. По съоръжението с дървена конструкция летовниците разполагат с 13 къта за отдих с пейки, сенници и зеленина. По този начин се осигуряват безопасност и повече удобства, а градският плаж е по-привлекателен, обясни Ставрева. 
Централният плаж на Каварна е разделен на три части. Двете имат концесионер. Средната е наета за пет години от общинското търговско дружество "Каварна"ЕООД, което стопанисва и общинския хотел. Там са разположени 30 чадъра и 60 шезлонга, съобщи кметът Нина Ставрева. Цената за наемане на чадър и два шезлонга там е 4 лева, каза още кметът.