Цветанов: България може да бъде регионален лидер

Не се водя от лични нападни, разговорите на институционално ниво се водят в интерес на обществото

Хоризонтът на парламента е 4-годишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят диалог по всички теми. БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Ясни са приоритетите за българското председателство, хубаво е, че България успя да изведе сред водещите и темата за Западните Балканите. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

По думите му България може да бъде регионален лидер. ""Темата "НДК" беше повдигната от БСП, ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК. БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство", заяви Цветан Цветанов.

Той поздрави външно министерство и всички, които имат отношение по предстоящото подписване на Договора за добросъседство с Македония. Това, по думите му, ще доведе до намаляване на напрежението в отношенията с югозападната ни съседка.

"Не се водя от лични нападни, мога да ви уверя, че разговорите на чисто институционално ниво се водят в интерес на обществото. Личните неща са извън политиката", каза Цветанов.

"Управленската програма е готова, тя трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна", обясни той.

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

"Страната ни се движи в позитивен план", каза Цветанов. "С Обединените патриоти работим изключително добре", каза председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари за коректността в отношенията с коалиционните партньори.