Младен Маринов: Желанието ни е повече полицаи да работят на терен

Телефонните измами намаляват, защото все повече хора сигнализират за това

„Телефонните измами не се извършват от един човек или от една група хора, а от широк кръг. Сигналите водят към Ветово. В последните месеци имаме две акции и разплетохме цялата мрежа”, каза в ефира на Нова Телевизия Младен Маринов, главен комисар на МВР.

Относно информацията, че има полицейски чадър над „ало” измамниците Маринов заяви, че тече проверка в Русе, но нямат категорични данни техни служители да покровителстват този вид престъпления.

По думите му телефонните измами намаляват, защото все повече хора сигнализират за това. Съвместната работа на полицията и медиите също допринася за това.

Относно побоят над 18-годишно момче в Бяла, което няколко дни по-късно почина, главният секретар на МВР заяви, че няма друг участник в побоя. "Абсолютно всички факти и обстоятелства са изяснени. Всички свидетели са разпитани през съдия. Ударът е нанесен от лицето, което е задържано", поясни Маринов.

Той заяви, че желанието и стремежът им е дежурните части да бъдат сведени до минимум, а повече полицаи да работят на терен, както е например в Естония.