Слънчев календар - сряда, 19 юли 2017

С 1 слънчев ден започва новият слънчев месец – Този ден е посветен на Твореца на нашия свят, на творчеството, радостта, тържествеността, усещането за личната ни мисия. Покровителствани са всички, които са стигнали до духовните учения и религията – тези хора са под защита.
Тотем на деня е Грифона – полу-орел, полу-лъв, символ на гигантският творчески дар, защитник на мирозданието.
Всички дела ще се перспективни, когато сериозно се захванете с тях. Ако имате някакви съмнения, то по-добре не се захващайте с нищо. Утрото и деня човек е длъжен да посвети на активна работа, а вечерта – на веселие и отдих. В никакъв случай не се поддавайте на унинието и депресията. Добре е да правите планове за предстоящият слънчев месец. Проявете творчество и инициатива в този ден, бъдете щедри. Никакви авантюри не се допускат. Може да подпишете брак, но само с любимия човек. Добре е за рязане на нокти и постригване. В светлата част на денонощието се постарайте по-малко да имате съприкосновение с водата. След залез слънце може да се къпете.
Диета - Препоръчва се да се опече хляб, да го ядете сами или да нагостите гости. Може да се пие вино.
Облекло – Добре е да се облечете в нови дрехи. Подбирайте светли и ярки тонове. Препоръчва се повече блясък. Избягвайте мрачните и тъмни цветове, както и носенето на гранат.
Знамения – Хубаво е в този ден да видите огън – това е знак за благи начинания.
Хубаво е още от сутринта да чуете песента на птиците.
Да намерите блестящи предмети в този ден – знак за благополучие.
Да разлеете някаква течност – знак за бедност или спорове с близките.
Сънища – Добре е да имате ярки сънища. Празненства – знак за богатство и помощ. Огън – знак за „изгаряне” на всички врагове. Да бъдте гладни ли кошмари – знак за бедност и страдания.