Турнир по стрийт фитнес в Стара Загора

На 22 юли, от 09:00 часа

Грандиозно шоу обещават участниците от града на липите Стара Загора по време турнира по „Стрийт фитнес“. Проявата ще се проведе тази събота, 22 юли, от 09:00 часа на площадката в двора на Професионална гимназия по електротехника „Г. С. Раковски“.

Надпреварата е в рамките на спортна кампания „Ваканция без грижи“, като инициативата се подкрепя активно от община Стара Загора и кмета на града Живко Тодоров, който ще поздрави участниците в турнира.

Веригата турнири по „Стрийт фитнес“ до момента преминаха през градовете Мездра, Пловдив и Варна, като след Стара Загора, домакин на надпреварата ще е град Плевен на 29 юли. 

С провеждането на турнирите по „Стрийт фитнес“ целта е децата и младите хора да са по често на спортните площадки през лятната ваканция, като деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства. Категориите за участие са: момчета до 17 години и момчета над 17 годишна възраст, както и момичета над 14 години.

Участниците ще получат купи, медал, грамоти и много предметни награди а всички победители в отделните категории, спечелили първо място се класират за участие на финал в град София. Записването става половин час преди старта на турнира.