Отличия в общинските конкурси за парк „Розариум“ и Музея на розата

Галина Стоянова благодари на участниците и на журито

Вчера в Зала №6 на Община Казанлък бяха отличени победителите в двата национални конкурса за пластика в „Розариума“ и интериор на фоайето и кафенето в Музея на розата. Наградите връчи Кметът на Общината Галина Стоянова, която сподели радостта си от позитивната среща навръх Илинден.

Две първи места и две поощрителни награди присъди комисията в Националния конкурс за паркова пластична композиция в парк „Розариум“. Председателят на комисията, главният архитект на Община Казанлък арх. Георги Стоев обяви избора на пластичните абстрактни композиции на Слав Недев, в екип с Ясена Попова - „Пластична композиция, наподобяваща розов цвят“ и Кирил Георгиев за композицията си ,,Рози‘‘ като най-близки до решението за парковото пространство а и предвид близостта на позициите на пластичните композиции до модерната музейна сграда.  Поощрителни награди получиха Ваньо Колев за пластиката си ,,Орфей‘‘ и Петър Пешев - за „Фигура на розоберачка“.

 „Качество, професионализъм и паркова среда“ посочи като водещи мотиви за отличените от комисията Христо Генев, член на комисията, директор на Художественната галерия - Казанлък.

В националния конкурс „Пространствено оформление на фоайе и кафе, прилежащи зони в Музея на розата - гр.Казанлък“ първо място бе присъдено на идейния проект на Стоян Желязков – дипломант по архитектура в Техническия университет на Щутгарт, Германия. На второ място е класирано предложението на Кирил Божидаров Георгиев – магистър по архитектура, гр.Казанлък, в екип с Детелина Бакалова. Авторите запознаха присъстващите накратко с водещите решения в своите проекти: „аромат, цветове, форми, усещане, че човек се намира на специално място“.

 Галина Стоянова благодари на участниците и на журито за финалните решения и изрази надежда, че изборите ще се харесат на казанлъчани.