Димитър Пенев: Задължително трябва да победим Лудогорец

Футболистите и треньорите трябва да мислят за този мач

Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев сподели пред официалния сайт на ЦСКА мнението си за мача със Славия и разкри своите очаквания за предстоящото дерби с Лудогорец.

"След всеки мач прогнозите и мнението на специалистите се променят и то бързо, в движение. След международните срещи вчера, виждате картината се обърна. Лудогорец бе по-добрият отбор, спечели. Надеждите на Левски бяха и те да спечелят. Видяхме за 10 минути един хаос на "Герена", който не донесе нищо за успеха. От друга страна Ботев Пловдив си връща старата слава".

"Връщаме се в нашето първенство. Мисля, че нашият отбор стартира добре като игра - над 50%. Пак стари грешки, стари позиции, които не се харесват много на феновете", коментира Димитър Пенев и продължи: "Мачът, който предстои ЦСКА - Лудогорец - има какво да си връщаме на Лудогорец по отношение на резултатите в последните години. Основното е футболистите и треньорите да мислят за този мач. Той не е най-важният, но е важен в сравнение с двата отбора".

"Задължително трябва да победим Лудогорец, за да може да дадем една оценка, че ЦСКА за кратък период от една година е израснал на това ниво. Щеше да е по-лесно за футболистите, ако бяха победили Славия."

"Един футболист целогодишно трябва да бъде подготвен. Самите футболисти трябва са мислят, че са започнали своята работа още преди месец при подготовката. По-важното е половин, един гол, отколкото да има грешки и пропуски. Нека първо вкараме гол и да бъде един повече от противника. Важното е да търсим гола. Предимството ни е, че сме на нашия стадион. Ръководството и най-вече Ганчев, той не признава второ или трето. Пожелавам на нашия отбор да направи един добър мач", завърши Димитър Пенев.