Високопланински клавирен концерт на Витоша днес

София Лайф

22-07-2017, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмичен хороскоп за 17 - 23 юли 2017

Освен на 2290 м надморска височина, на каквато е Черни връх, концерт на открито ще има и на вр. Мусала в Рила планина през август

Високопланински клавирен концерт ще се състои на 22 юли на Черни връх на Витоша. Организаторите - кюстендилското читалище "Зора", Военно-историческата комисия и Съюза на възпитаниците на военното на Н.В. училище ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство, и кюстендилския клуб "Полк. Христо Стоянов", го посвещават на паметта на войниците и офицерите, загинали през Първата световна война. Това съобщи председателят на кюстендилското читалище "Зора" Иван Сапунджиев, цитиран от БТА.
Концертът е първи, посветен на инициативата за отдаване на почит на жертвите, каза Сапунджиев. Освен на 2290 м надморска височина, на каквато е Черни връх, концерт на открито ще има и на вр. Мусала в Рила планина през август. Такова събитие е планирано през септември и на връх Руен в Осоговската планина.
Концертната програма е на пианистката Евелина Станчовска, която е родена в Кюстендил. Тя ще свири на електронно пиано, което е по-лесно за транспортиране. Входът за високопланинския клавирен концерт е свободен.