Аз съм Българка! – изложбата, проектът, филмът в „Двореца”

На 31 август, от 18.00 часа е изложбата на Национален проект „Аз съм Българка!” в галерия „Тихото гнездо”

На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който Радослав Първанов създава специално за хронологията на снимките. С него ще ви пренесе на място в деня и часа на снимките. 20 българки и 2 деца, 28 сюжета, 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото заедно с фотосите, филмът и авторът ще се постараят да ви пренесат в една наистина възрожденска обстановка. Изненадите не свършват дотук, но най-интересното ще можете да видите и изживеете на живо, като дойдете на откриването.
С първия по рода си проект в България Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло.
Изложбата ще може да видите в Галерия „Тихото гнездо”, а по-късно през годината и на още места в страната. Желанието на автора и продуцент на идеята Радослав Първанов е да покаже снимките във всеки град, участвал при заснемането на проекта.
Очакванията на създателя на „Аз съм Българка!” е дойдете и да се убедите в нашите чисти и истински намерения, да видите група млади хора, които обичат родината си и се стараят да запазят и покажат българската традиция на бъдните поколения. По един различен начин ще видите една различна България, такава, каквато можете да откриете по всяко време, но и непозната, защото фотографът се е постарал да заключи непознатото и любопитно в своите фотографии.

 До момента проекта бе представен в град София. Първата премиера бе на 13 май в изискания български ресторант „МоМа” в центъра на столицата, а през месец юли представителната експозиция бе подредена в сградата на Народното събрание на Република България. Повода за гостуването в българския парламент е 140 години от Освобождението на Габрово и 140 години от Шипченската епопея.

На 22 септември предстои още едно откриване, този път в град Копривщица.