„Софийска вода“ раздава безплатно вода в центъра на София

Животът

25-07-2017, 07:48

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прекъсват водоснабдяването в части на столицата

Инициативата ще се проведе в най-горещите часове, на бул. "Витоша"

Tрадиционно, в едни от най-горещите дни на месец юли, „Софийска вода“ раздава в центъра на столицата чиста питейна вода. Жителите и гостите на София могат да пият вода от специално изработени за целта водни човеци. Това са инсталации от материали, от които е изградена водопроводната мрежа, съобщават от дружеството.

„Целта е да се напомни колко важно за здравето е да приемаме достатъчно вода всеки ден“, заявиха от компанията. Специална мобилна лаборатория на дружеството проверява и показва на място качеството на питейната вода в София.

„Водата в София е с превъзходно качество и ние в „Софийска вода“ не спираме да препоръчваме на столичани да пият колкото е възможно повече, особено през летните горещи месеци. PН стойностите на софийската питейна вода са близки до тези на вътрешната течна среда на организма. „Софийска вода“ следи ежедневно показателите на питейната вода във всички точки от водопроводната мрежа.

На сайта на дружеството клиентите могат да се информират какво е качеството на водата в техния жилищен район, обясни Весела Стефанова, старши мениджър на лабораторния изпитвателен комплекс към „Софийска вода“ АД. Инициативата „Утоли жегата“ ще се проведе на 25 и 26 юли, в най-горещите часове на деня, в пешеходната зона на булевард „Витоша“.